Norrby IF.
Norrby IF. Foto: Kristoffer Lidén
FOTBOLL

Polisen saknar misstänkta för matchfixning

Polisen utreder fortfarande den misstänkta matchfixningen kring Norrby i år. Men det finns inga misstänkta i nuläget, rapporterar SVT Nyheter.

Det var i augusti i år som Norrby förlorade stort mot Dalkurd i Superettan. Svenska spel fattade snart misstankar om matchfixning och tog det ovanliga beslutet att stoppa allt spel på Boråslagets matcher för resten av säsongen. 

Polisen har kopplats in och det pågår en förundersökning om det misstänkta fusket. Nu säger polisen till SVT Nyheter att det saknas misstänkta. 

Polisen Fredrik Gårdare som utreder idrottsrelaterad brottslighet bekräftar för P4 Sjuhärad att det inte finns några misstänka i nuläget, men säger att misstankarna om matchfixning ändå finns kvar.

– Det är det vi försöker klarlägga. Det kvarstår omständigheter som kan peka i den riktningen. Men vi kan inte uttala oss närmare och vi kan inte heller säga att vi har hela bilden klar för oss, säger Fredrik Gårdare.

Mer vill han inte säga utan hänvisar till förundersökningssekretessen. Han vill inte heller ge någon ungefärlig tid när utredningen kan tänkas vara klar. 

Förra helgen säkrade Norrby IF kontraktet i Superettan och spelar kvar även nästa år. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista