Peter Wettergren.
Peter Wettergren. Foto: Fredrik Sandberg/TT
FOTBOLL

Rysaren som ledde till Ryssland

Peter Wettergren: Så glad inte minst för de äldre spelarna
0:49 min

Det har redan kommit att kallas Miraklet i Milano: Sveriges triumf över Italien i VM-kvalet i fotboll. Den förre Elfsborgstränaren Peter Wettergren är en av arkitekterna bakom bragden.

Italien hade inte missat ett VM i fotboll för herrar sedan 1958, men när världens bästa nationer nästa sommar sluter upp i Ryssland för att göra upp om världsmästartiteln kommer den fyrfaldiga titelhållaren att saknas.

Sveriges bragdartade triumf i kvalmötet med Italien, som fullbordades genom den mållösa matchen i Milano i går, har sänt chockvågor genom hela fotbollsvärlden och skapat eufori i fotbollssverige.

Den assisterande förbundskaptenen, den före detta Elfsborgaren, Peter Wettergren är fortfarande lyckorusig såhär dagen efter.

Han är stolt över att som assisterade tränare i Elfsborg ha varit med och format tre spelare i truppen, men när slutsignalen gick och nervpärsen var över var det några andra spelare hans tankar främst gick till.

– Jag är extra glad för de äldre spelarna i truppen som har varit med så länge och gjort så mycket för svensk fotboll, att de får vara med och uppleva ett VM, säger han.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".