Bussen från olyckan bogseras bort från olycksplatsen
Foto: Johanna Svensson/Sveriges Radio
MARK

Tekniska undersökningen av olycksbussen dröjer

Den tekniska undersökningen av bussen som körde av vägen utanför Sveg beräknas vara färdig innan jul. Tre elever vid Ängskolan i Skene omkom i olyckan.

Det har nu gått sju månader sedan den svåra bussolyckan utanför Sveg i Härjedalen där tre ungdomar från Ängskolan i Skene omkom. Men fortfarande dröjer den tekniska undersökningen.

Kammaråklagare Mikael Bäckström som håller i den polisiära förundersökningen väntar på resultatet av den tekniska undersökningen för att kunna slutföra förundersökningen. Han meddelar nu att anledningen till att den dröjer är att det har dykt upp saker under undersökningens gång som Polisen och Haverikommissionen vill undersöka närmare.

– De vänder på alla stenar som finns, och för egen del gör jag bedömningen att utredningens kvalitet är viktigast. Därför tar utredningen längre tid än befarat, skriver åklagare Mikael Bäckström i ett uttalande.

Förhoppningen är att den tekniska undersökningen ska vara färdig innan jul.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista