100-bussarna står still  Mölndalsvägen vid Delsjömotet
1 av 4
100-bussarna står still Mölndalsvägen vid Delsjömotet Foto: Anna-Maria Holmgren
Trafikkaos under fredagsmorgonen i Göteborg.
2 av 4
Trafikkaos under fredagsmorgonen i Göteborg. Foto: Anna-Maria Holmgren
Trafikkaos under fredagsmorgonen i Göteborg.
3 av 4
Trafikkaos under fredagsmorgonen i Göteborg. Foto: Anna-Maria Holmgren
Trafikkaos under fredagsmorgonen i Göteborg.
4 av 4
Trafikkaos under fredagsmorgonen i Göteborg. Foto: Ana-Maria Holmgren

EU-mötet: Vägarna du ska undvika

1:47 min

Det har varit stora problem i trafiken på riksväg 40 under morgonen, och det kommer fortsätta hela dagen på grund av EU-toppmötet. 

>>   Här hittar du uppdaterad information om trafikläget   <<

Vår reporter Anna-Maria Holmgren var på plats vid Kallebäcksmotet under morgonen när trafiken stod still. Polisen vid Kallebäcksmotet berättade då att stoppen berodde på att det var fler delegater på intåg till EU-toppmötet från Landvetter och att några eskorterades till mötet på Eriksberg.

Trafiken började rulla igen strax efter halv tio, men på sin hemsida varnar polisen för ytterligare trafiktrubbel under dagen:

"För att undvika de mest kritiska tiderna under fredagen rekommenderas trafikanter till och från Göteborgsområdet samt inom Göteborg att om möjligt resa mellan kl. 10.00 och kl. 12.00 samt efter kl. 18.00," skriver man.

– Man får skaffa sig ett större nätverk och nya kamrater, säger Stefan Johansson som skulle åka från Öjersjö till Borås för ett möte.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista