Här är maten polisen får för att de skyddar EU-delegaterna under toppmötet i Göteborg.
Här är maten polisen får för att de skyddar EU-delegaterna under toppmötet i Göteborg. Delegaternas lunch däremot kostar 625 kronor per person. Foto: Erik Nord/Polisen

Polisens baguetteilska under toppmötet – "Undermåligt"

De europeiska EU-delegaterna får äta lyxlunch för över 600 kronor under toppmötet i Göteborg. Poliserna som skyddar dem får en mager baguette.

Erik Nord, polisens kommenderingschef har på sociala medier kritiserat den mat poliserna som jobbar ute får under EU-toppmötet.

En påse innehållande kexchoklad, vatten och frukt. Det är den mat som ingår för de poliser som jobbar i yttre tjänst under EU-toppmötet. Och en mager baguette med några salladsblad.

– Riktigt undermåliga baguetter vi fått levererade till oss i EU-kommenderingen, skriver Erik Nord på mikrobloggen Twitter.

Frågorna på EU-toppmötet som pågår under fredagen kommer bland annat röra rättvisa arbetsmarknader i Europa. Fokus läggs på att främja rättvisa jobb och tillväxt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista