Lasse Nilsson på Borås Arena.
Foto: Caroline Aronsson/Sveriges Radio
FOTBOLL

Lasse Nilsson om sin fotbollsframtid

1:06 min

Det blev ingen förlängning med Elfsborg, men kanske blir det en fotbollsframtid i Borås för Lasse Nilsson ändå. Hos Norrby står i alla fall dörren öppen.

– Det här har ju varit mitt liv under en lång period, och jag har trivts väldigt bra här så det finns en separationsångest och en liten besvikelse.

– Alltså när man märker att nu är det så här och kanske inte riktigt som jag har tänkt mig, säger Lasse Nilsson till P4 Sjuhärad att han nu lämnar sedan kontraktet med IF Elfsborg gått ut.

Två träningar är allt som återstår med Elfsborg, laget som han första gången kom till 2002 från Brage.

Men fotbollskarriären, som innehåller spel i flera utländska klubbar, är kanske inte över ändå. Semester med familjen väntar för Nilsson nu men redan spekuleras om en fortsättning i en annan Boråsklubb - Norrby.

– Det är trevligt så klart men det är ju lite så att står det något i en tidning, så tror folk kanske att det redan är klart. Norrby har gjort ett kanonjobb men som sagt det finns ingen klubb som jag har övervägt, eftersom jag inte har landat riktigt ännu, säger Lasse Nilsson.

Har du fått frågor om fortsättning någon annanstans?

– En hel del faktiskt...

Norrbys sportchef David Kryssman säger till P4 Sjuhärad att han har respekt för att Lasse Nilsson ännu inte har landat i något beslut om sin fotbollsframtid. Men han sticker inte under stol med att Norrby är intresserat. 

– Om det skulle funka för Lasse och hans familj och för vår plånbok så står vi nog med öppna armar, säger David Kryssman. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista