Skådespelarna Rikard Wolff och Helena Bergström, samt regissör Colin Nutley med son på galapremiär
Arkivbild. Skådespelarna Rikard Wolff och Helena Bergström, samt regissör Colin Nutley med son på galapremiär av Änglagård 3, som spelades in i Ulricehamn. Foto: FREDRIK SANDBERG / TT
ULRICEHAMN

Änglagårdsstjärnan Rikard Wolff död

1:04 min

Artisten och skådespelaren Rikard Wolff har dött. Det bekräftar hans agent för flera medier. Han blev 59 år gammal.

– Vi var några som var tillsammans med Rikard på sjukhuset, det är så mycket kärlek som har kommit från honom, det är det han representerar för mig, så underbar, säger regissören Colin Nutley.

– Det här har skapat ett stort hål i livet, fortsätter Nutley.

Wolff kämpade i flera år mot den kroniska sjukdomen lungemfysem, som gjorde att han hade svårt att andas. Förra veckan berättade han på Instagram att han varit inlagd på sjukhus sedan augusti och att han därför tvingats ställa in flera av sina planerade uppdrag.

Birgit Johansson i Hökerum har varit statist i de tre Änglagårdsfilmerna, där Rikard Wolff spelade Zac, och träffat skådespelaren flera gånger.

– Jag blev ju ledsen när jag hörde det här, jag minns honom som en vänlig och sympatisk människa, han var ju inte så gammal, säger Birgit Johansson.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista