Brända bilar utanför Boda vårdcentral i  Borås, och Peder Englund, chef för Borås stads Centrum för kunskap och säkerhet, CKS.
Brända bilar utanför Boda vårdcentral i Borås, och Peder Englund, chef för Borås stads centrum för kunskap och säkerhet, CKS. Foto: Mikael Olmås/SR.
BORÅS

Säkerhetschef: Ofattbart, så förbannad

1:27 min

Lördagens bilbränder i Borås var intill ett äldreboende, en vårdcentral och en skola. Kommunens säkerhetschef reagerar starkt på bränderna som kunde slutat riktigt illa.

– Ofta kan vi se en orsak till varför sånt här händer, en hämnd, men den här gången verkar nån bara ha tyckt det var kul att göra såhär, säger Peder Englund, avdelningschef för Borås stads Centrum för kunskap och säkerhet, CKS.

Han är mycket upprörd över bränderna som dels kostar kommunen stora pengar och dels kunnat ställa till betydligt större skada än som skedde.

– Att man inte tänkt längre än att sätta eld nära äldreboende och lägenheter är ofattbart! Det är det som gör en så förbannad egentligen.

Sex av kommunens bilar förstördes i branden, men enligt Peder Englund ska ingen verksamhet behövas stoppas.

– Vi får ägna dagen åt det här, men med omprioriteringar ska vi kunna lösa saken, säger han.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista