Mark värmer upp före matchen.
Mark värmer upp före matchen. Foto: Staffan Kulneff/Sveriges Radio
BASKET

Mark vann efter dramatik

2:25 min

Mark tog en synnerligen viktig seger i kampen kring slutspelsstrecket i damligan i basket när laget på hemmaplan besegrade Uppsala i en tät match.

Segersiffrorna skrevs till 81-75, men det var jämnt och spännande ända in i slutminuten.

Det var en match som gick i vågor och där lagen bitvis turades om att ha perioder där man radade upp poäng. Mark inledde starkt och ryckte till sig en klar ledning men Uppsala kom tillbaka och efter en stark tredje period hade gästerna vänt på tillställningen. Mycket på grund av att Marks Alexis Hyder hamnat i foulproblem och tvingats till vila.

I den avslutande perioden följdes lagen åt innan Mark lyckades göra ett avgörande ryck och kunde plocka hem en ytterst viktig seger i kampen om en slutspelsplats.

MARK-UPPSALA 81-75 (22-16,18-18,12-21,29-20)
Poängplockare Mark: Alexis Hyder 21, Janee Thompson 17, Maria Palacios 15, Erica Iderstål 10, Quy Ngueng 8, Linn Jerrhage och Amanda Odqvist 3, Linn Larsson och Sara Gunnarsson 2.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista