Kvinna i röd jacka håller upp ett fotografi som visar hur hennes trädgård såg ut innan vattnet från grannens tomt började tränga in i hennes trädgård.
"Så här såg vår tomt ut innan problemen började", säger Anette Hemfors. Foto: Jenny Hellström/Sveriges Radio
BOLLEBYGD/HINDÅS

Paret har stridit mot kommunen i tio år

3:53 min

Problemen med vatten in i trädgården började med att det byggdes en ny villa ovanför parets. Efter snart tio års strid är problemet fortfarande olöst.

Konflikten gäller huruvida paret har fått problem med vatteninträngning på sin tomt eller inte, efter det att det byggdes en villa på tomten jämte dem.

Anette och Pia Hemfors menar att de har fått problem, och har önskat att Bollebygds kommun ska förmå grannen att åtgärda ett dike mellan tomterna så att dagvattnet rinner undan.

Bollebygds kommun å den andra sidan har kommit fram till att de inte har några problem med vatteninträngning.

Och sedan de två helt olika ståndpunkterna formulerades på papper har det här ärendet bollats mellan länsstyrelsen, mark- och miljödomstolen, mark- och miljööverdomstolen och Bollebygds kommun otaliga gånger.

Anette och Pia Hemfors har fått stöd i flera instanser, upprepade gånger men trots är frågan inte löst.

– Bollebygds kommun fungerar inte som en kommun ska göra, vi är helt rättslösa, säger Pia Hemfors.

 

Hör hela historien i ljudklippet.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista