svenljunga naturbruksgymnasium
1 av 2
Rektor Peter Nyman i samspråk med Martin Karlsson, som går årskurs 2 med inriktningen jakt och viltvård. Foto: Joel Wendle
svenljunga naturbruksgymnasium
2 av 2
Eleverna Filip Lord och Robert Petersons förbereder inför motorsågstävlingen. Foto: Joel Wendle
SVENLJUNGA

Jubilerande naturbruksgymnasium lockar elever

"Man får vara ute mycket i skogen och inte bara sitta inne"
1:28 min

Svenljunga naturbruksgymnasium firade 30-årsjubileum under lördagen. Enligt rektor Peter Nyman är det en vital och välmående 30-åring.

Många tog tillfället i akt att besöka Svenljunga naturbruksgymnasium under lördagen. Skolan höll öppet hus både för att fira sitt 30-årsjubileum och för att visa upp skolan för de niondeklassare som nu funderar på vad de ska välja för gymnasieutbildning nästa år.

– Det viktigaste är att få hit ungdomarna så att de får se vilken fin skola vi har och vad vi har att erbjuda. Vi ser både på nationell och lokal nivå att Naturbrukssverige tar marknadsandelar, det är ett ökande intresse för våra utbildningar inom naturbrukssektorn, säger rektor Peter Nyman. 

Elever på skolan visade på olika stationer upp moment som ingår i utbildningen, det ordnades motorsågstävling och serverades viltskav. 

Robert Petersons går inriktningen skogsmaskinförare. 

– Jag har alltid gillat att vara i skogen, så det var nästan ett självklart val, säger han. 

Matilda Gustafsson är en av få tjejer som går skogsinriktning på skolan.

– Det är mer killar som håller på med sånt här, men det blir bättre om fler tjejer kommer med. Jag tycker utbildningen är bra, man får göra mycket saker, vara ute mycket i skogen och inte bara sitta inne. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".