Ingemar Kihlström, Ordförande (KD) Bildningsordförande Foto: Magdalena Brander
Ingemar Kihlström, KD. Foto: Magdalena Brander
HERRLJUNGA

Ingemar Kihlström KD:s riksdagskandidat i Sjuhärad

Ingemar Kihlström från Herrljunga har valts till lokal riksdagskandidat på Kristdemokraterna Sjuhärads nomineringsstämma.

KD Sjuhärads nomineringsstämma valde, likt de flesta kristdemokratiska partidistrikt, att placera partiordförande Ebba Busch Thor överst på riksdagslistan.

På plats nummer två och som distriktets lokala riksdagskandidat valdes 51-årige Ingemar Kihlström, som har en lång bakgrund av politiskt engagemang i hemmakommunen Herrljunga.

– Jag känner mig väldigt hedrad över förtroendet som har visats mig. Nu påbörjas ett intensivt arbete, där jag hoppas träffa många Sjuhäradsbor för att lyssna men även för att berätta om vår politik och vårt välfärdslöfte, säger Ingemar Kihlström enligt ett pressmeddelande från KD.

Som toppkandidat på listan till regionfullmäktige gav stämman Valéria Kant från Borås förtroende. Valéria Kant är idag distriktets enda regionfullmäktigeledamot.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista