Tomten Tobias Guldstrand förbereder sig för ytterligare en jul med barnen på sjukhusets barnavdelning. Jon vill inget hellre än att vara hans nisse.
Tomten Tobias Guldstrand förbereder sig för ytterligare en jul med barnen på sjukhusets barnavdelning. Jon vill inget hellre än att vara hans nisse. Foto: Jon Koldenius

Tomtens återkomst - för kamp mot cancer

1:56 min

Förra året sålde sig Tobias Guldstrand för att samla pengar mot barncancer. I år drar han åter igen på sig tomtedräkten.

I fjol kom julen tidigt till sjukhusets barnavdelning och lekterapi när Tobias Guldstrand kom dit i full tomtemundering veckorna innan jul. 

Och snart är det dags för Tobias att spreja skägget vitt igen för årets besök. Vi träffade honom för en pratstund om det han bär med sig från förra julen. 

– Det tog hårt, och man satt hemma och reflekterade över livet på kvällen sen, berättar han om mötet med en svårt sjuk treåring.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista