Räddningstjänsten bil Yxhammargatan/Skolgatan Borås
Räddningstjänsten på plats vid olyckan i centrala Borås. Foto: Anna Sjödin / P4 Sjuhärad.
BORÅS

Man allvarligt skadad efter lastbilsolycka i Borås

1:05 min

En person har blivit påkörd av en lastbil i centrala Borås. Personen hamnade under lastbilen men var inte fastklämd. Mannen vårdas nu på Sahlgrenska med allvarliga skador.

I morse blev en man i 45-årsåldern påkörd av en lastbil utanför polishuset i Borås. Mannen blev skadad och fick under dagen flyttas från Södra Älvsborgs sjukhus till Sahlgrenska universitetssjukhus. Pressjouren uppger att mannens tillstånd är allvarligt. 

Polisen har inlett en förundersökning om vårdslöshet i trafik.

– Mer om det här kan jag inte kommentera, säger Anders Uhrbom, yttre befäl, när P4 Sjuhärad pratar med honom vid 14-tiden.

Lastbilen är tagen i beslag och i och med förundersökningen kommer man att förhöra vittnen och lastbilschaufför till att börja med. Mannen som är påkörd har inte gått att höras.

Hur är det med personen som blev påkörd?

– Jag kan inte den senaste uppdateringen om personen ifråga, förutom att det var med allvarliga skador som han avfördes med, säger Anders Uhrbom, yttre befäl på polisen.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista