Blåljusen på en polisbil
Arkivbild Foto: Johan Nilsson/TT
BORÅS

Orsakade flera olyckor på R 40

Bilar fick väja för mannen som gick ut på riksväg 40 efter att ha krockat tre gånger på vägar i närheten. Mannen slog sönder en ruta på en bil och försökte rycka ut en förare innan polisen omhändertog honom.

Mannens olycksfärd började på Trandaredsgatan i höjd med Trandaredsskolan där han körde in i en bil och smet. Färden fortsatte bort mot Volvo där han körde in i baken på en bil. Sedan fortsatte färden mot Källbäcksryd där han smällde in i ytterligare en bil. Då lämnade han bilen och sprang ut på riksväg 40 där han orsakade kaos med bilar som väjde och stannade för honom, något som orsakade olyckor i sig. Mannen gick då lös på bilar som stannat och slog sönder rutan på en och försökte dra ut föraren ur en bil. Polisen lyckades gripa mannen som fördes till sjukhus där han fick något lugnande. 

– Han var skogstokig, skadad och hade slagit sönder sina händer, de gav honom något som hävde det här och han lämnades i vårdens händer, berättar Peter Apelqvist på boråspolisen. 

Mannen, som är född 1998, misstänks för vårdslöshet i trafik, smitning från olycka, drograttfylla, misshandel och skadegörelse.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista