Kycklingfilé med skogschampinjoner och paprika
Kycklingfilé med skogschampinjoner och paprika Foto: Kristin Karlsson / P4 Sjuhärad
RADIOKOCKEN

Kycklingfilé med skogschampinjoner och paprika

En värmande variant av kyckling i gräddig sås.

Recept:

600 g kycklingfilé

1 röd paprika

1 gul paprika

1 röd lök

250 g skogschampinjoner

3 vitlöksklyftor

Smör och rapsolja till stekning

3 dl kycklingbuljong (vatten och fond eller buljongtärning)

2 dl grädde

Majsstärkelse

1 kruka basilika, strimlad.

 

Gör såhär:

1.   Skär kycklingfiléerna i bitar. Strimla paprikan,skala och skiva rödlöken. Skär svampen i halvor, skala och hacka vitlöken.

2.   Stek kycklingen några minuter i en hög stekpanna. Blanda ner, lök svamp och vitlök. och stek någon minut till.

3.   Blanda ner paprika, buljong,grädde och låt koka några minuter till.

4.   Smaka av med salt och lite nymalen svartpeppar från kvarn.

5.   Red eventuellt av med lite majsstärkelse utrört i kallt vatten

6.   Rör ner basilikan.

 

Servera ris eller pasta till kycklingen.

 

/Göran Nilsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista