Ett tävlande Cheerleadinglag i Boråshallen.
1 av 3
Ett av de tävlande lagen i November Cup. Foto: Maja Jerosimic / Sveriges radio
Cheerleadinglaget GCO Saviors från Göteborg tävlar i November cup.
2 av 3
Cheerleadinglaget GCO Saviors från Göteborg tävlar i November cup. Foto: Maja Jerosimic / Sveriges radio
Johannes Berggren, arrangör av Cheerleadingtävlingen November cup.
3 av 3
Johannes Berggren, arrangör av Cheerleadingtävlingen November cup. Foto: Maja Jerosimic / Sveriges radio
BORÅS

Tusentals cheerleaders tävlar i Borås

2:23 min

På några år har tävlingen November cup vuxit explosionsartat. Med flera tusen tävlande från hela Norden är dagens cheerleadingtävling i Borås större än SM.

November cup i Boråshallen är onekligen en tilldragelse för cheerleadingintresserade. Under lördagen väntas 117 starter med över 2 000 tävlande från hela Norden. 

En förklaring till det stora intresset är att tävlingen är att det är säsongens första, menar en av arrangörerna Johannes Berggren som själv tävlat på elitnivå. Han slår också ett slag för tävlingens kvalité.

– Vi har lagt jättemycket krut på att det ska vara roligt för de tävlande med sceneri och lampor, rökmaskiner och eldkastare. Jag tror att det är själva showen och upplevelsen som lockar de dit.

Tävlingen har vuxit och de hade egentligen hoppats få ha tävlingen över två dagar men de fick inte tillgång till Boråshallen till mer än under lördagen. Nästa år hoppas de dock att tävlingen ska kunna genomföras över en helg istället. 

På förmiddagen tävlade ungdomarna, på eftermiddagen är det dags för eliten som bjuder på hisnande uppvisningar.

– Det liknar mer cirkus, killarna kastar tjejerna åtta meter upp i luften och de skruvar och flyger, det är jättehäftigt, säger Johannes Berggren. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista