Brända bilar utanför Boda vårdcentral i  Borås.
Arkivbild. Brända bilar utanför Boda vårdcentral i Borås. Foto: Mikael Olmås/SR.
BORÅS

Bilar utanför Boda vårdcentral utsatta - igen

Peder Englund, säkerhetschef: Vi måste motverka detta på så många olika sätt
2:28 min

För två veckor sedan brändes bilar utanför Boda vårdcentral. Nu är det däcken till 12 bilar som förstörts. Det var Borås-tidning först att rapportera om.

Däck till 12 bilar som tillhör Borås stad och Västra Götalandsregionen vandaliserades natten till lördag, de stod parkerade utanför Boda vårdcentral. 

Nio av bilarna tillhörde hemsjukvården och var enligt Borås-tidning ersättningsbilar till de bilar som brann för två veckor sedan.

– Det är oerhört beklämmande och märkligt att man kan finna ett nöje i att skära sönder däck på bilar som används för att Borås stad ska kunna utföra sitt arbete för äldre och sjuka, säger Peder Englund, säkerhetschef i kommunen. 

Polisens jourhavande förundersökningsledare Jacob Westerling säger till P4 Sjuhärad att de inte har mycket spår att gå på och inga misstänkta. Det är enligt honom också oklart hur däcken har förstörts. Han säger att det inte går att säga om det finns ett samband med bilbränderna för två veckor sedan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".