Tobias Linderoth, Jimmy Thelin och Miguel Beas tar över Elfsborgs A-lag.
1 av 2
Tobias Linderoth, Jimmy Thelin och Miguel Beas tar över Elfsborgs A-lag. Foto: Anna Sjödin/Sveriges Radio
Elfsborg collage
2 av 2
Elfsborg presenterar ikväll sitt nya tränarteam. Foto: Montage / Niclas Odengård/SR
Elfsborg

Teamet som tar över Elfsborg

Det lockade över Jimmy Thelin till Elfsborg
2:27 min

IF Elfsborg ärver Jönköpings Södras tränarteam då Jimmy Thelin tar över huvudrollen som tränare. Även Miguel Beas och Tobias Linderoth ingår i det nya teamet.

Inför hundratalet medlemmar presenterades Elfsborgs nye manager under onsdagskvällen. Jimmy Thelin flyttar från Jönköping till Borås och byter grönvitt mot gulsvart.

Till sin hjälp kommer han att ha Miguel Beas som var hans assisterande tränare i Jönköpings Södra. Utöver det ingår också Tobias Linderoth i teamet då han går från ungdomstränare till att leda A-lagstruppen. Båda kommer att ha titeln tränare under ledning av manager Jimmy Thelin.

Du får följa med på resans gång och se vart det tar vägen.

Angående förändringar i spelartruppen och om den kommer vara offensiv eller defensiv är den nya managern hemlighetsfull.

– Vårt jobb som tränarteam är ju att implementera en idé och sedan maximera spelartruppen. Nu vill man helst träffa spelarna och känna själv hur de reagerar och agerar. Sedan kommer vi att börja jobba och sätta våra principer i spelet. Du får följa med på resans gång och se vart det tar vägen, säger Jimmy Thelin till P4 Sjuhärad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".