Kjell Johansson har lagt ner många timmar på vandringsleden vid Dalsjön.
Kjell Johansson har lagt ner mest timmar av alla inblandade på vandringsleden runt Dalsjön. Foto: Jenny Hellström / P4 Sjuhärad
DALSJÖFORS

Vandringsled runt Dalsjön invigd

Initiativtagaren: "Många trodde inte det gick"
0:58 min

Kommunen har stått för material och maskinhyra men dalsjöforsarna har gjort jobbet. Nu invigs den första delsträckan av vandringsleden runt Dalsjön.

– Istället för att vänta i femton år på att kommunen skulle göra något så bestämde vi oss för att göra det själva, säger Peter Ekelund, en av de som engagerat sig i byggandet av vandringsleden.

Ekelund är en av ett 60-tal boende i Dalsjöfors som varit med och byggt det som ska bli en vandringsled runt Dalsjön. Nu är den första etappen klar med ljus och allt, det handlar om cirka 850 meter från Hemvärnsgården och till Råviken.

– Många trodde nog inte att det här gick att göra, eller att det skulle bli bra, men när det väl började röra på sig för oss så går det, säger Richard Ringström, initiativtagare till leden. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".