tommi wärme
Tommi Wärme, ordförande för Lärarförbundet i Borås, menar att Borås stad måste göra mer för att se till att få fler behöriga förskollärare. Foto: Joel Wendle

Avdelningar utan behöriga förskollärare - facket kritiskt

2:30 min

Allt fler förskoleavdelningar saknar helt behöriga förskollärare, enligt Lärarförbundet.

Borås stads satsningar för att få fler behöriga förskollärare till kommunens förskolor är inte tillräckliga.

Det menar Lärarförbundet i Borås, som nu lyfter en oro över att allt fler förskoleavdelningar i Borås är helt utan behörig förskollärare.

– Antalet avdelningar som saknar behöriga förskollärare har ökat det senaste året, säger Tommi Wärme, ordförande för Lärarförbundets lokalavdelning i Borås. 

Fredric Gieth som är förskolechef på Milstensgårdens förskola i Borås bekräftar att det är svårt för förskolorna att rekrytera förskollärare. 

Men han lyfter fram att Borås stad gör flera satsningar för att förbättra situationen. Bland annat möjligheten för barnskötare att på arbetstid studera till förskollärare. 

– Vi jobbar ju ständigt med att förbättra och utveckla möjligheterna både för barnen som kommer hit men även de vuxna som arbetar här, säger Fredric Gieth. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista