Polisavspärrning och innanför polistejpen står ett vitt och reflexgult tält där kroppen ligger.
Foto: Jenny Hellström/Sveriges Radio
ULRICEHAMN

Mördarjakten på Lassalyckan: Ännu fler topsas

Polisen har nu topsat omkring 400 personer i den pågående mordutredningen i Ulricehamn, dubbelt så många som polisen inledde med i förra veckan.

Det var den 24 oktober som en kvinna i 60-årsåldern hittades död i anslutning till ett motionsspår på Lassalyckan i Ulricehamn.

En man greps ganska snart därefter men han är nu helt friad från misstankar om inblandning i mordet.

Polisens tekniker har säkrat DNA-spår, och för att komma vidare i utredningen bestämde polisen sig för att topsa omkring 200 personer. I början av förra veckan skickades sms ut till personer som bor nära där kvinnan hittades och efter några andra kriterier, som polisen inte vill berätta om.  

Sedan dess har antalet som topsas utökats, från 300 i förra veckan till 400 idag. Och ytterligare personer ska kallas under denna veckan, uppger polisen på sin hemsida.

Alla prover har skickats kontinuerligt till nationellt forensiskt centrum, NFC i Linköping. Spaningsledningen får svar från NFC enbart om det blir träff. I övrigt förstörs proven.

Polisens presstalesperson Stefan Gustavsson säger till P4 Sjuhärad att det ännu inte är någon person som har vägrat att låta sig topsas.

Däremot har polisen ännu inte fått tag på alla som de har kallat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".