Flera politiker på rad i Ulricehamns kommunhus.
Stor politisk uppslutning bakom planerna på en ny högstadieskola i Ulricehamn. Längst till höger Inga-Kersti Skarland (S), Mattias Josefsson (S) och Roland Karlsson (C). Foto: Jenny Hellström/Sveriges Radio
SKOLA

Bred enighet om stor högstadieskola Ulricehamn

1:16 min

En majoritet av partierna i Ulricehamn är överens om att det bästa är att bygga en stor högstadieskola.

Bakgrunden till den nya skolan är bland annat att det är trångt på kommunens två befintliga högstadieskolor, Ätradalsskolan i Timmele och Stenbockskolan i Ulricehamn.

Dessutom är båda skolorna slitna och inte anpassade för dagens undervisning, menar politikerna.

Idag höll Socialdemokraterna tillsammans med Centern, Liberalerna, Kristdemokraterna och Moderaterna presskonferens - där de berättade att de stöttar tjänstemännens förslag om en ny högstadieskola för cirka 1 000 elever - som ska byggas jämte Tingsholmsgymnasiet. Den nya skolan kan tidigast stå klar 2022.

Kostnaden är oklar, först ska förslaget tillbaka till tjänstemännen och därefter upp i kommunfullmäktige innan det kan bli verklighet.

Uppgifter om den nya skolan har presenterats i media och kritiker menar att den kan vara ett led i att mindre skolor läggs ned.

– Men det blir det inte, i alla fall inte på grund av den här skolan, säger Roland Karlsson, som företräder Centerpartiet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista