Tågolycka I Skene.
Tågolycka I Skene. Foto: Agena foto

Långdraget tågstopp - då kan trafiken rulla igen

2:22 min

Det är stopp i tågtrafiken mellan Borås och Varberg sedan en lastbil dragit ner elledningar över spåret. Föraren har anmälts för vårdslöshet i trafik.

Det var vid 8.45 vid övergången på Eriksdalsgatan i Skene som en uppfälld sidoläm på en lastbil drog ner en kontaktledning och en hjälpledning.

Elledningen kom i kontakt med lastbilen och det blev ett stort gnistregn. Chauffören lyckades dock ta sig ut ur fordonet och uppges må bra. 

Enligt polisen hade mannen levererat pellets, men sedan glömt att fälla ner sidosektionen på bilen. Chauffören är nu polisanmäld för vårdslöshet i trafik. 

På Räddningstjänstens uppmaning bröt Trafikverket strömmen hela vägen från Varberg till Herrljunga. Dessutom satte man så kallad skyddsjordar på lastbilen för att leda bort strömmen.

Enligt Trafikverket kommer tågtrafiken mellan Borås och Varberg ligga nere fram till klockan fem på fredagsmorgonen. Under tiden ersätts tågen av bussar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista