Uddevalla tingsrätt. Foto: Tommy Öster/Sveriges Radio.
Arkivbild. Foto: Tommy Öster/Sveriges Radio.

Misstänkt mord i Uddevalla – man från Ulricehamn häktad

En man i 20-årsåldern från Ulricehamn har häktats misstänkt för ett mord som enligt polisen har begåtts utanför Uddevalla förra veckan. Ytterligare två män häktades under fredagen.

Mannen som är i 20-årsåldern misstänks för ett mord som ska ha begåtts den 6 december utanför Uddevalla. Han är misstänkt för mord på sannolika skäl och har häktats i sin frånvaro förra fredagen då han befann sig i Tyskland, men han ska ha förnekat brott. 

– UD känner till att en svensk man i 20-årsåldern har frihetsberövats i Tyskland på grund av en utlämningsbegäran från Sverige, säger Katarina Byrenius Roslund, presskommunikatör på Utrikesdepartementet.

Enligt polisen är mordoffret, den man i 35-årsåldern som Missing People tidigare i veckan, utan resultat, gick skallgång efter i Hogstorp utanför Uddevalla. Det bekräftar Sten-Rune Timmersjö, chef för polisens enhet grova brott i Fyrbodal till P4 Väst.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista