Ingrid Draminsky, Leine Persson Johansson, Carina Mannefred, Pia Bredegård och Kristina Carlander står alla framför kameran och ler mot kameran.
Ingrid Draminsky, Leine Persson Johansson, Carina Mannefred, Pia Bredegård och Kristina Carlander är alla glada att snart öppna Kraftens hus på riktigt. Foto: Olivia Ochoa/Sveriges Radio.
BORÅS

Unik mötesplats för cancerbrabbade öppnar i Borås

2:26 min

Föreningen Kraftens hus startade på initiativ från patienter och anhöriga som saknade psykosocialt stöd i cancervården. Snart öppnar de lokalen i Borås.

Representanter från styrelsen Kraftens hus, som själva fått cancerdiagnos, säger att de själva saknat stöd och gemenskap under sin sjukdomstid. Och att det inte alltid räcker med en friskförklaring för att kunna återgå till livet som det var innan. 

– Det är lång väg från friskförklaring till att vara återställd, säger Ingrid Draminsky, styrelseledamot som själv fick bröstcancerdiagnos för två år sedan.

Förhoppningen är att kunna erbjuda stöd till de som är cancerbrabbade på olika sätt. Och att underlätta för de som ska tillbaka in i arbetslivet efter sin sjukdom.  

Tack vare bidrag från Västra Götalandsregionen har de tre år finansierat än så länge. De kommer ha en verksamhetschef på halvtid men i övrigt är allt arbete ideellt. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista