Faruk Göksen och Reza Mohammadi framför pizzaugnen
Faruk Göksen och Reza Mohammadi laddar upp för anstormning på nyårsdagen. Foto: Mikael Olmås
NYÅR

Full beredskap för Stora pizzadagen

1:30 min

Första januari överlåter vi gärna middagsbestyren till den lokala pizzerian. På Granada i Borås pågår uppladdningen för årets stressigaste dag.

Stora pizzadagen har blivit ett begrepp. Över hela landet ändras middagsrutinerna till italienskt snitt, bekvämt för kunderna men stressigt värre för bagarna.

– Förra året tog degen slut klockan sju så vi fick stänga. I år har vi förberett oss bättre, säger Faruk Göksen, ägare av Pizzeria Granada i Borås.

Vad betyder pizzadagen för ekonomin?

– Inte mycket, vi måste anställa extrapersonal så det blir inga stora vinster.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista