Reaskyltar och tomma skyltdockor
Mellandagsrean håller på för fullt. Foto: Kristin Karlsson /P4 Sjuhärad
MELLANDAGSREA

Röda prislappar på rean - fynd eller fusk?

2:05 min

Jakten har pågått både on- och offline sedan julafton - jakten på det stora fyndet på mellandagsrean. Men är ett fynd alltid ett fynd? Vi ställde frågan på Facebook och svaren vällde in.

Gith fyndade ett par joggingbyxor på rean - men gjorde ett annorlunda fynd när hon kom hem. 

Hör hennes historia, fler röster och hur handelsstrategen Josefine Härngren på Näringsliv Ulricehamn ser på saken.

Häng med i diskussionen på Facebook här: 

I inslaget pekas just elkedjor ut som en bransch där det förekommer prisfusk i samband med rea. Så vi kontaktade flera av de stora kedjorna för att se hur de ställer sig till detta. 

NetOnNet svarar att man ser över priserna kontinuerligt och därför inte har reor vid enstaka tillfällen under året. När man skickar ut kampanjblad så anger man inte vad priset varit tidigare, för att inte förvilla kunderna. 

Elgiganten svarar att det i en konkurrensutsatt bransch vore korkat att syssla med systematiskt prisfusk. Man skulle helt enkelt inte behålla sina kunder om man gjorde det.

Man menar att om felaktigheter uppstått är det för att det är en stor volym av varor som ska märkas inför de olika reorna, och att det ibland blir fel. Om man som kund upptäcker felaktigheter uppmanas de att direkt prata med någon av deras medarbetare. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista