Fyllda paprikor med vegetarisk röra
Fyllda paprikor med vegetarisk röra Foto: Kristin Karlsson / P4 Sjuhärad

Röda paprikor med grön röra

Efter all tung mat över helgerna kan det vara gott med nåt grönt och fräscht. Ann Hansson lagar fyllda paprikor med vegetarisk röra.

Fyllda paprikor med vegetarisk röra

 4 port

  • 4 röda paprikor
  • 400 gr färska champinjoner
  • 1 liten purjolök
  • 1 burk kikärter
  • 150 gr fetaost
  • 1 ägg
  • 1 dl riven ost
  • Smör till stekning

 

Sås

  • 2 dl crème fraiche
  • 0,5 dl majonnäs
  • 1 msk pesto

 

Tärna champinjonerna och strimla purjolöken. Stek champinjonbitarna en stund i en torr stekpanna för att få bort vätskan. Tillsätt lite smör och purjolöken och låt allt fräsa en stund utan att purjolöken får för mycket färg. Häll upp på en tallrik och låt svalna av.

Dela paprikorna på längden och ta ur kärnorna och ta bort stjälken. Lägg dem i en ugnsfast form.

Häll av spadet från kikärterna och spola dem lite i kallt vatten. Lägg dem i en bunke med fetaosten. Krossa ihop allt med en slev eller en potatisstomp.

Tillsätt ägget och champinjonblandningen och blanda ihop. Fördela massan i paprikorna. Gratinera i 20 minuter i 225°. När fem minuter återstår av tiden fördela osten över paprikahalvorna och gratinera färdigt.

Blanda såsen.

Servera paprikorna med kokt ris och den kalla såsen.

//Ann Hansson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".