Elin Ljunggren i Alviks vitgröna linne.
Elin Ljunggren i Alviks vitgröna linne. Foto: Mattias Lindén/SR
BASKET

Elin Ljunggren vinnare i återkomsten till Kinnahallen

Elin Ljunggren: Har sett fram emot den här matchen
1:33 min

Ett Mark utan stjärnan Alexis Hyder hade som väntat inte mycket att sätta emot topplaget Alvik. Men Mark kämpade väl matchen igenom och undvek ett jätteras. Slutresultatet skrevs till 52-78.

Matchen var speciell eftersom det var förra Markstjärnan Elin Ljunggrens första mot Mark i Kinnahallen. Elin och hennes nya lagkamrater i guldaspirerande Alvik satte foten på gaspedalen direkt och inledde med att göra 11-0.

Då var det nog många som befarade en rejäl utskåpning av hemmalaget men så blev det aldrig. Alvik släppte förvisso aldrig greppet och vann till slut med komfortabla 26 poängs marginal, men ett Mark utan sin mest tongivande spelare kämpade och slet och spelarna kan gå från matchen med högt burna huvuden.

MARK-ALVIK 52-78 (10-20, 17-24, 5-15, 20-19)

Poänggörare Mark: Janee April Thompson 15, Quy Ngueng 12, Anna Golob 8, Linn Larsson 6, Erica Iderstål 3, Amanda Odqvist 3, Maria Florencia Palacios 3, Julia Rohner 2.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".