tova hollender, felicia nilsson och ema farid
Tova Hollender, Felicia Nilsson och Ema Farid är tagna över hur många berättelser om sexuella trakasserier och övergrepp de fått in från elever och före detta elever på Bäckängsgymnasiet. Foto: Joel Wendle
BORÅS

Elevers berättelser om sexuella trakasserier lyfts på Bäckäng

2:53 min

Elever på Bäckängsgymnasiet i Borås har samlat in vittnesmål från kvinnliga elever och före detta elever. Idag sker en uppläsning i aulan.

Efter att ha tagit del av en uppläsning av kvinnliga skådespelares berättelser om sexuella trakasserier och övergrepp, bestämde sig Ema Farid, Felicia Nilsson och Tova Hollender att ordna en liknande uppläsning på sin skola. 

De började samla in berättelser från elever och före detta elever på Bäckängsgymnasiet och blev förvånade över gensvaret. 

– Vi blev chockade allihopa när vi såg hur många berättelser som kom in och hur mycket folk har öppnat sig. Det är lite läskigt på ett sätt att det är så mycket, men också fantastiskt att man vågar säga ifrån och berätta, säger Tova Hollender.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".