Kritik mot äldreboende i Mark

Äldreboendet Almäng i Fotskäl har stora brister i arbetsmiljön. Det anser arbetsmiljöverket som gjort en inspektion på äldreboendet. Nu måste Marks kommun så fort som möjligt förbättra förhållandena på Almäng.
Det var efter en anmälan från huvudskyddsombudet på Almäng som arbetsmiljöverket gjorde en inspektion på äldreboendet för ett par veckor sedan. Personalen har länge slitit hårt med en alldeles för hög arbetsbelastning. Enligt Arbetsmiljöinspektionen krävs tre nya tjänster på äldreboendet för att få en dräglig arbetsmiljö för personalen. Tills ny personal har anställts måste kommunen ta in vikarier för att täcka hålen i bemanningen. Dessutom måste hela personalen genomgå en läkarundersökning för att se om dom har fått hälsoproblem till följd av den dåliga arbetsmiljön. Inspektionen ifrågasätter också kommunens beräkningar för hur mycket personal som egentligen krävs på ett servicehus och vill att kommunen redovisar hur beräkningarna gjorts.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista