Ett kollage av fem bilder. På bilderna är Artisten Stark som lutar sig mot ett träd, bandet Firstborn som står rakt upp och ned tittar in i kameran, Rickard J i mitten slänger med en gitarr i luften, Surfing the Orbit längst upp till höger står rakt upp och ned och tittar in i kameran och The Flying Bumblebees längst ner till höger sitter vid ett cafébord och dricker mousserande vin.
Finalisterna: Stark, Firstborn, Rickard J, Surfing the Orbit och The flying bumblebees.
P4 Nästa 2018

Ikväll gäller det: här är finalisterna i P4 Nästa Sjuhärad 2018

1:43 min

Här kan du lyssna på de fem bidragen i P4 Sjuhärads deltävling i P4 Nästa. Artisterna spelar live på Stora torget i Borås 5 juli.

De här artisterna tävlar om att bli årets vinnare av P4 Nästa Sjuhärad samt om att gå vidare till riksfinalen i P4 Nästa (klicka för att lyssna på låtarna och läsa mer om artisterna):

  1. The Flying Bumblebees - Back to you? (röstningskod: låt1)
  2. Rickard J - Water rushing in (röstningskod: låt2)
  3. Stark - Hem till slut (röstningskod: låt3)
  4. Firstborn - Dividual (röstningskod: låt4)
  5. Surfing the Orbit - Up in the air (röstningskod: låt5)

Så röstar du: Skicka ett sms med texten p4sju [mellanslag] röstningskoden för din favorit till nummer 722 50 (Kostnad: 3kr/röst + eventuell trafikavgift).

Du kan rösta max 10 gånger per abonnemang och röstningsomgång. Röstningen pågår till och med den 5 juli efter att alla har framfört sina bidrag live. Då vägs publikens röster samman med juryns poäng och vinnaren koras direkt på scen.

Det antal röster du bidrar med registreras i röstningssystemet under förutsättning att du angett rätt röstningsnummer och prefix när du röstade.

För att få ett svarsmeddelande som bekräftar att din röst registrerats behöver ditt telefonnummer vara kopplat till en betaltjänst som till exempel WyWallet som hanterar kostnaden för svarsmeddelandet.

Din röst räknas dock även om du inte får något svarsmeddelande.

Resultatet i P4 Nästas lokala finaler och riksfinal avgörs av publikens sms-röster kombinerade med en jurygrupps. Rösterna omvandlas till poäng utifrån inbördes placering i respektive röstningsgrupp och vägs sedan samman till ett gemensamt poängresultat från publiken och juryn.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".