The Flying Bumblebees, två kvinnor, sitter vid ett cafébord och dricker mousserande vin i ett snötäckt landskap.
1 av 2
Duon har lång musikalisk erfarenhet sedan tidigare och har släppt ett par singlar som The Flying Bumblebees. Foto: Krister Sädås
P4 NÄSTA 2018

Finalist 1: The Flying Bumblebees - Back to you?

3:20 min

Våra första finalister är duon The Flying Bumblebees som ställer upp med den countryinspirerande låten Back to you?.

Rösta på The Flying Bumblebees - Back to you?: Skicka texten p4sju [mellanslag] låt1 till 72250 (3kr/röst + eventuell trafikavgift).

Duon består av Petra Johnson och Sara Petterson som båda har sysslat med musik länge, bland annat med showgruppen Sisterhood. Det var i showgruppen de fann varandra och bestämde sig för att börja skriva och skapa musik tillsammans.

Petra jobbar till vardags delvis som sångcoach och låtskrivare, och är även låtskrivare och leadvokalist i gruppen Vide. Sara arbetar på Ulricehamns musikskola där hon undervisar i piano och träblåsinstrument.

De låtar duon framför är en mix av låtar som de dels komponerat tillsammans, dels var för sig. Musikstilen beskriver de själva som en bred mix med inslag av allt från pop och blues till country och funk. Back to you? har de tillsammans skrivit både text och musik till.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista