blåljus
Foto: Johan Nilsson/TT

Tre bilar i krock - Fyra personer till sjukhus

0:30 min

En trafikolycka har inträffat på riksväg 42 vid Tämta. Tre bilar med totalt elva personer ska vara inblandade i en krock. Alla personer inblandade är vid medvetande och fyra har förts iväg med ambulans.

– Vi har en patrull på plats men de har ännu inte återkopplat till mig. Det jag vet är att det är tre personbilar och att alla personer ska vara ute ur bilarna, säger stationsbefälet vid polisen i Borås, Edvard Berner.

– Det är elva peroner som är inblandade och alla är vakna. Det är åtta stycken som bedöms behöva tas med av ambulans. Fyra stycken av de inblandade har förts bort med ambulans, säger Christer Nilsson, inre befäl vid Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund.

De fyra andra som bedömdes behöva åka med i ambulans ville inte följa med.

Räddningstjänsten har vid 18:45 lämnat platsen och polisen har tagit över, berättar Christer Nilsson, inre befäl vid Södra Älvsborgs räddningstjänstsförbund.

En anmälan om vårdslöshet i trafiken är upprättad. Det är en frontalkrock som ska ha hänt efter en misslyckad omkörning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista