Anna Svalander
Anna Svalander. Foto: Isabella Westberg/Sveriges Radio

Svalander (L): I uppgörelsen får vi genom mer än med Alliansen

2:10 min

Under söndagen träffades Liberalernas partiråd för att ta ställning för om man ska släppa fram Stefan Lövfen som statsminister. Efter långa förhandligar kom beslutet, man säger ja.

– Beslutet handlar om att vi vill föra liberal politik och föra Sverige mot ett liberalare samhälle. I uppgörelsen får vi genom saker vi inte ens fick genom i Alliansen, berättar Anna Svalander från Borås som sitter i Liberalernas partiråd. 

Frågan hur Liberalerna ska ställa sig i uppgörelsen med Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Centerpartiet har under de senaste dygnen vart en stor fråga i politik. Under söndagen kom svaret, med 62 röster för och 30 röster emot, meddelade partiet att man röster ja till Löfven. 

– Vi har fått fram 73 punkter i den här uppgörelsen. Det är saker där som vi inte ens fått genom i Alliansen, säger Anna Svalander. 

– Ihop har vi så många mandat i denna uppgörelsen att vi vet vilken politik som går genom. Men med Moderaterna skulle Sverigedemokraterna vara ständiga vågmästare. Då vet vi aldrig vilken politik som blir verklighet, berättar Svalander. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista