Tranemo

Stickskadad man förd till sjukhus – två hämtade till förhör

1:08 min

En man stickskadades vid Solgårdsgatan i Tranemo vid lunchtid under lördagen. Det var en förbipasserande som såg den skadade mannen och larmade polisen. Två personer är hämtade till förhör.

– Det ska ha varit bråk i en lägenhet och flera personer fanns i eller utanför fastigheten, säger polisens presstalesperson Jenny Widén.

Den stickskadade mannen fördes till sjukhus med ambulans, och vid 15.30 hade polisen fortfarande inte kunnat höra honom. Han ska inte vara livshotande skadad.

– Han vårdas på sjukhus nu och när det är möjligt kommer vi att höra honom, säger Jenny Widén.

Två personer har tagits in till förhör och polisen har spärrat av den lägenhet där misshandeln troligen ägde rum för fortsatt teknisk undersökning.

– Det är ingen som är gripen misstänkt för brottet i nuläget, utan det är två personer som kan ha information för att leda utredningen vidare, säger Jenny Widén vid 15.30 på lördagen.

De inblandade personerna är i 30-årsåldern. Polisen utredde inledningsvis händelsen som grov eller synnerligen grov misshandel, men under eftermiddagen ändrades brottsrubriceringen till försök till dråp.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista