Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Frågetecknen många kring Två Skyttlar efter att fastighetsbolaget sa nej til försäljning

Det blir ingen försäljning av Två Skyttlar i Marks kommun och Fastighetsbolaget styrelse har ingen långsiktig strategi för vad som ska hända med konferensanläggningen.

Det framkom efter en pressträff i går eftermiddag.

Företagets VD Åke Carlsson beklagar att fullmäktige fick upp frågan och sa nej till försäljning.

- Det bästa hade varit om Fastighetsbolaget fått sköta hela affären, utan inblandning av kommunfullmäktige men nu var det så att fullmäktige tyckte det dom gjorde, tycker Åke Carlsson.

Det var sent i går eftermidag som fastighetsbolaget för första gången kallade till pressinformation efter de många turbulenta turerna kring den misslyckade försäljningen av Två Skyttlar.

Som Radio Sjuhärad berättat tidigare så är nu Fastighetsbolagets som äger konferensanläggningen beslut at inte gå ut och sälja anläggningen. Vid pressinformationen så ansåg bolagets VD Åke Carlsson att det vore bäst för alla parter om Fastighetsbolaget fått sköta hela affären utan inblandning av fullmäktige.

De två ledande politikerna i bolagets styrelse ordförande Kent Persson centerpartist och socialdemokaeten och vice ordföranden Katarina Karlsson var inte med vid fullmäktiges behandling där kommunens högsta beslutande underkände bolagets förslag att sälja anläggningen till familjen Västerteg. Utan att veta vad som sas fråm talarstolen när en mycket stor majoritet sa nej till köpet konstaterar ordförande Kent Persson.

- Dom sa nej och därmed är det bolagets styrelse igen som har hand om frågan. Och jag bedömer at det blir skadestånd om vi säger upp avtalet och det är jag inte villig att göra. Dörfär löper hyresavtalet ytterliogare tre år nu.

Några direktiv vill INTE styrelen ha. Man vill sköta det här själva och så länge ägarna inte uttrycker något annat så blir det Västertegs som får fortsätta att hyra. Och ledningen för bolaget menar alltså att det inte går att sälja till någon annan än Västerteg utan att riskera mycket höga skadestånd, även om man säger upp kontraktet helt enligt det avtal som finns. Därför finns det inga alternativ annat än att låta Wästerteg fortsätta.

- Någon försäljning på öppna marknadenb bedömer vi som orealistisk inomde närmaste åren. Den kan ev säljas med hyresgäst till någon annan men det vore inte bra, anser både Kent Persson och Katarina Karlsson.

Det finns nu ett demokratisk tomrum som lämnar plats för mängder med frågetecken för vad som är kommunens avsikt med Två Skyttlar i fratiden. Fastighetebolagets styrelse som nu har ansvaret för framtiden för konferensanläggningen har ingen strategi.

-Nwej vi har ingen strategi, det får väl ge sig så småningom, säger Kent Persson.

Enligt bolagsledningen ska man diskutera frågan med Västertegs inom kort.

Frågan om styrelsen skulle avgå efter att styrelsens förslag till föräljning fick underkänt av fullmäktige men enligt Kent persson så blev det ingen avgång.

-Antingen ska alla avgå eller så ingen, så tycker jag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".