SKIDSKYTTE-VM

Nelin lämnade över en tredjeplats – men Sverige slutade sjua

1:29 min

Trots boråsaren Jesper Nelins snabba åk blev det en sjundeplats för svenskarna efter att Sebastian Samuelsson bommat tre gånger. De norska herrarna matchade de norska damerna och vann VM-stafetten.

Förstaåkare Fredrik Lindström såg till att ge Sverige en bra start med en bom i liggande – följt av fullt och snabbt skytte i liggande innan han växlade över till Jesper Nelin nio sekunder från täten. 

– Det där stående skyttet är bland det bästa Fredrik gjort någonsin, konstaterade skyttetränare Johan Hagström i Radiosportens sändning. 

Nelin åkte snabbt och trots två bom i liggande och en bom i stående lämnade han över för Martin Ponsiluoma med Sverige på tredjeplats efter halva loppet. 

En bom i vardera skytte av Ponsiluoma och när Sebastian Samuelsson växlades in på sistasträckan var Sverige fyra – 21 sekunder från bronsplatsen.  

Men de svenska medaljdrömmarna grusades när Samuelsson stod för tre bom direkt i liggande skyttet. Efter ytterligare två bom tog han det svenska laget i mål på åttondeplats.

Längst fram stod norrmännen för en uppvisning på väg mot ett klart VM-guld. Tyskland slutade tvåa och där bakom stod Martin Fourcade för en kollaps i sista skyttet med två straffrundor (!) och därmed kunde Ryssland knipa bronset. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista