RADIOKOCKEN

Inled svampsäsongen med Agnes surdegsmacka

Sveriges Yngsta Mästerkock bjuder på ett sista picknickrecept lagom till svampsäsongen: stekta kantareller i surdegsbröd med västerbottensost.

Stekta kantareller i surdegsbröd med västerbottensost

  • 4 surdegs frallor eller skivor av limpa
  • 1 påse blandad grönsallad
  • Ca 250 g kantareller
  • Smör att steka i
  • Salt och peppar


Sås

  • 2 dl créme fraiche
  • 1 dl riven västerbottensost
  • ½ strimlad vårlök eller purjolök
  • Hackad bladpersilja efter smak
  • Peppar


Riv kantarellerna i mindre bitar, lägg dem i en varm stekpanna.
Låt de få lite färg och låt vätskan dunsta bort.
Salta och peppra, tillsätt smör efter smak.
Låt kantarellerna svalna.
Blanda ihop ingredienserna till såsen.
Fördela kantareller och sås i varje bröd.
Lägg till slut på lite grönsallad.


Smaklig måltid

/Agnes

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista