Liten by i Mark växer allt mer

Nu finns det långtgående planer på att det lilla samhället Ubbhult i Marks kommun ska växa och locka Göteborgare till orten. Det är en markägare och en byggherre som vill bygga 35 lägenheter vid skolan i Ubbhult och kommunen ställer sig nu positiv till planerna.

Att byn nu blir större betyder att kommunen tvingas till att bygga ut den kommunala servicen. Dagiset måste byggas till med tio till tolv platser. I och med placeringen av dom nya bostäderna måste man även göra om barnens skolvägar.

Sedan måste avloppsanläggningen i Ubbhult byggas ut rejält men det är inte säkert att man hinner utan kommunen kan tvingas till ett provisoriskt reningsverk för att det ska räcka till. Men i framtiden räknar kommunen med att kunna försörja hela Ubbhult med kommunalt vatten och avlopp, det finns bl a planer på att bygga ut vatten och avlopp så att det närliggande sommarstugeområdet vid Hägnen också omfattas av kommunalt vatten och avlopp. Men det kan som sagt dörja och därför kan det bli ett provisoriskt miniavloppsverk i Ubbhult i väntan på den riktiga utbyggnaden.

Det nya bostadsområdet ska bestå av ca tio villor och preliminärt cirka 15 till 25 lägenheter. Dom ska ligga på båda sidor om vägen vid Kappellet och skolan och meningen är att den lilla byn därmed ska kunna fortsätta att expandera och locka göteborgare till orten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".