Fryst mat i Herrljunga

Gamla och funktionshindrade i Herrljunga som får mat hemkörd, får inte en fullvärdig kost. Idag finns brister i både hygien och näringsinnehåll. Därför förslår kommunen en övergång till kyld mat.

Varje dag får ett 90-tal gamla och funktionshindrade sin lunch hemkörd i Herrljunga. Men det tar lång tid att få ut matpaketen. Allt eftersom tappar maten en del av näringen och när paketen svalnar kan mikroorganismer växa till sig. Istället har kommunen gjort en utredning om att satsa på kyld mat, som redan finns på flera håll i Sjuhärad. Den kylda maten ska bevara näringen bättre och det räcker med en till två leveranser i veckan. Den som inte själv kan värma maten ska få hjälp av hemtjänstpersonal. 21 november ska socialnämnden i Herrljunga bestämma om man ska gå över till kyld mat. Nåt som kan bli verklighet i mitten av januari.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".