Erika Norén och Cecilia Persson tror på sig själva.

Marktjejer tror på sig själva

18-åriga tjejer i Mark är mer driftiga än killarna. Det visar årets attitydundersökning som Västsvenska handelskammaren presenterade på Kunskapens hus i Mark idag torsdag. Cecilia Persson och Erika Norén går tredje året på entreprenörsprogrammet och de känner igen sig i den bilden.

Cecilia Persson och Erika Norén har redan en klar affärsidé, de har gjort en marknadsundersökning och en affärsplan. Vad det är de ska satsa på vill de inte avslöja i detalj, mer än att det handlar om hästar och en ny tjänst.

Undersökningen som Västsvenska handelskammaren gjort för fjärde året visar att ungdomar på gymnasiet generellt sett tror på den egna framtiden, man vill ha inflytande på jobbet men chefsjobb är inte så viktigt.

I Mark är tron på den egna förmågan högst i hela Västsverige. Och det är fler tjejer än killar som är beredda att utbilda sig, pendla, arbeta hårt, starta eget och bli chef - och som tror att det kommer att gå bra för dem.


Reporter: Lena Löfgren
lena.lofgren@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".