Ny rektor på Högskolan

Efter att ha satsat runt 400.000 kronor på ett konsultbolag för att hitta en ny rektor till högskolan i Borås. Föreslår nu skolans styrelse regeringen att utse den nuvarande tillfälliga rektorn Lena Nordholm till att ta över permanent. Lena Nordholm största mål är att göra Högskolan i Borås till universitet, helst redan under hennes kommande sexåriga förordnande som rektor:

Lena Nordholm största mål är att göra Högskolan i Borås till universitet, helst redan under hennes kommande sexåriga förordnande som rektor. Lena Nordholm är 61 år och det har tidigare hänt att regeringen sagt nej till en kandidat för att hon var för gammal men enligt högskolans informella kontakter så är det inte sannolikt i det här fallet och Lena Nordholm har personal och en enig styrelse bakom sig att efterträda Said Irandoust som rektor. Däremot hade en minoritet i studenternas rekryteringsgrupp önskat sig en mer nytänkande rektor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".