Cleo och grabbarna erkänner

Dansbandet Cleo och grabbarna erkänner att dom gjorde fel när de under fyra år inte betalade ut någon lön till bandets busschaufför.
Under samma tid tog dansbandet emot hundratusentals kronor i bidrag från staten - bidrag som skulle användas till chaufförens lön. Pengarna gick istället till andra utgifter för dansbandet, chauffören fick bara traktamente och gick därmed miste om både sjukpenning och a-kassa. Den förre kapellmästaren Lasse Anderssons förklaring till att man inte hade råd att betala ut lön till busschauffören är att Cleo och grabbarna var med i dansbandet råkade ut för en otäck krock med en långtradare när dom var på väg till en spelning. Förutom personliga skador på en del av medlemmarna som tvingades sluta med musiken, så blev det också ett ekonomiskt bakslag. Samtidigt fortsatte man från Cleo och grabbarna att skicka in uppgifter till länsarbetsnämnd och arbetsförmedling på hur mycket busschauffören hade jobbat - så att dom kunde få ut nästan 700.000 kronor under fyra år. Ungefär hälften av dom pengarna fick dom ut före trafikolyckan. Från 98 fram till förra hösten. Nu har dom två bolag som dansbandet har drivit i gått i konkurs. Skatteskulder i 100.000 kronors klassen och brister i bokföringen som gör att det finns anledning att misstänka brott säger konkursförvaltaren. Idag är det nya musiker och bolag som står bakom dansbandet Cleo och grabbarna.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".