Bluffande dansband polisanmäls

Arbetsförmedlingen i Borås tänker polisanmäla konkursbolagen bakom dansbandet Cleo och grabbarna. Detta sedan förmedlingen lurats på 700.000 kronor.
Pengarna betalades ut för att täcka lönekostader för en busschaufför, men nån lön betalades aldrig ut. Chauffören från Borås fick bara traktamente och resersättning. 1998 betalade länsarbetsnämnden ut 179.600 i lönebidrag. Under 1999 - 2000 och en del av 2001 fick dansbandet också ut pengar. Totalt blev det drygt 685.000 kronor. Under dom här åren betalade busschuffören, som arbetsförmedlingen hjälpte, inte någon skatt och han fick inga deklarationsblanketter. Dansbandet använde inte pengarna som det var tänkt, men trots det godkändes lönebidraget år efter år. Chefen för arbetsförmedlingen i Borås Karl Erik Spjuth betonar att busschauffören själv borde ha reagerat på att han inte fick någon deklarationsblankett och att inte har fått någon taxerad inkomst dom senaste åren. Arbetsförmedlingen skall nu gå vidare med ärendet och det kommer enligt Karl Erik Spjuth att sluta med en polisanmälan om bidragsfusk. Dansbandet Cleo och grabbarna drivs idag av helt andra personer och har ingenting med lönebidraget att göra.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".