"Trovärdigheten hotas av politiker i Mark"

Politikerna i Mark måste sluta att blanda sig i detaljerna kring hanteringen av Två Skyttlar. Det säger Bo Rehnman, ny vd i Marks fastighets AB. Han är mycket kritisk till att partierna gör politik av hur bolaget sköter sitt fastighetsbestånd. Det hotar trovärdigheten, säger Bo Rehnman.

Bo Rehnman är kommunchef och sedan några veckor också vd för Marks fastighetsbolag, som bland annat äger konferensanläggningen Två Skyttlar. Han menar att kommunens uppgift är att genom ägardirektiv ge allmänna riktlinjer för hur bolaget ska agera. Inte genom att detaljstyra, något det finns exempel på. Det är en direkt kritik mot moderaternas tunga namn Jan Erixson. Men även centerpartiet och socialdemokraterna har i sina partigrupper diskuterat detaljfrågor som man skickat vidare till sina representanter i Marks fastighetsbolag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".