Beredskap inför väntat oväder

Nu höjer elbolag och Vägverket sin beredskap inför det analkande snöovädret i morgon. Snömängderna väntas bli mellan en och två decimeter men det är vinden som hotar att ställa till de största problemen, säger metereolog Johan Hansson på SMHI.

Vattenfall i Västsverige har ökat beredskapen. Eloperatörer och skogshuggare har informerats för att snabbt kunna rycka ut.

På tisdagseftermiddag gör Vattenfall bedömningen att Sjuhäradsbygden kommer att klara sig relativt lindrigt undan. Snömängder på 10 - 15 centimeter och ingen blötsnö gör att Vatenfall hoppas att elsituationen inte ska drabbas av några stora störningar.

Vägverket har också mobiliserat men tror att det först under morgondagens förmiddag blir problem. Snömängderna är inte det stora problemet enligt Vägverket utan det kommer att bli vinden som driver in snö på vägbanorna och att detta kan göra vägbanorna mycket hala.

Beredskapen är god enligt både Vägverket och Vattenfall men man följer SMH:s prognoser timme för timme för att snabbt kunna höja beredskapen ytterligare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".