AB Bostäder vann skattemål

Det kommunala fastighetsbolaget i Borås, AB Bostäder, har vunnit ett mål i kammarrätten, som innebär att man slipper betala uppemot en halv miljon kronor årligen i fastighetsskatt.

AB Bostäder driver just nu flera skattemål sedan en konsult tagit kontakt med företaget. Konsulten går nu, på provisionsbasis, igenom Bostäders alla fastigheter. Han har redan fått igenom att servicehusen Duvan i centrala Borås och Svärdfästet på Trandared är så kallade vårdbyggnader. Enligt skattelagstiftningen är de därmed befriade från fastighetsskatt. I ett ännu inte avgjort mål hävdar Bostäder samma sak vad det gäller Kypegläntan på Norrmalm och Kaprifolen på Hässleholmen.
Totalt sett betyder det närmare en halv miljon kronor mindre per år i skatt sedan 1999 och framåt om man vinner målen, domarna kan fortfarande överklagas. Om domarna står fast betyder det minskade kostnader, som i så fall kommer att tas med i de pågående hyresförhandlingarna där Hyresgästföreningen kräver sänkta hyror.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".