Ingen ersättning efter parkeringsbråk

Borås Stad har inget ansvar för att närbutiken Almås Livs förlorat kunder när kommunen tog bort butikens parkeringsplatser, det säger kommunalrådet Björn Wahllöf.

När den tunga trafiken fick husen utmed Alingsåsvägen i Borås att skaka och spricka så smalnade kommunen av vägen för att tvinga bilisterna att välja andra vägar. Parkeringsutrymmet utanför Almås Livs försvann. Butiken tappade kunder, omsättningen mer än halverades och ägaren Rokhsareh Javidfar förlorade tiotusentals kronor varje månad:

Nu vill Rokhsareh Javidfar att kommunen ska betala henne 500.000 kronor så att hon ska kunna betala sina lån som hon drog på sig under de tre år hon var utan parkeringsplatser. Sedan ett par månader är parkeringsplatserna tillbaka. Det fixade fastighetsägaren. Rokhsareh får betala det via hyran.

Men kommunen tycker alltså inte att man har gjort något fel. Den borgerliga majoriteten i Borås är företagarvänlig, säger Björn Wahllöf. Men Rokhsareh Javidfar är djupt besviken och håller inte med.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".